Danske Spil lotto

Home » Danske Spil lotto

Lotto er et af de ældste og mest kendte spil i Danmark, og de fleste voksne mennesker har nok prøvet at gå i kiosken og købe en lottokupon for at se, om den store gevinst blev udtrukket på netop deres kupon. Her gælder det om at gætte på, hvilke tal der udtrækkes, og har man gættet alle eller nogle rigtige, udløses en gevinst eller dele af gevinsten, da der kan være tale om, at flere har gættet på det samme og derfor skal dele gevinsten.

Lotto udbydes af Danske Spil som har monopol på Lotto. Spillemonopolet blev som helhed afskaffet og markedet sat frit i 2012, men lige netop Lotto er det altså stadig kun Danske Spil, der har lov til at tilbyde. Lotto så første gang dagens lys den 7. oktober 1989 og har dermed mere end 30 år på bagen. Alligevel er det altså stadig et af danskernes foretrukne spil og der dermed tale om et af de førende spil i Danmark.

Sådan spiller man lotto

Hvis man aldrig har prøvet at spille Lotto, kan man blive overvældet over alle de forskellige muligheder, men faktisk er det ikke så svært, og skulle man have problemer, kan man altid få hjælp der, hvor man køber sin kupon. Man spiller med ved at købe en Lotto kupon fra Danske Spil, som man udfylder. Kuponen består af i alt 10 rækker, og på en almindelig række udtrækkes syv tilfælde tal hver lørdag. Man kan spille flere rækker, eller man kan nøjes med at spille en enkelt. I 2020 var prisen pr. række fem kroner, så her kan alle være med, og man behøver altså ikke spille for store beløb, selvom der også er mulighed for det, hvis man ønsker.

Der findes flere andre muligheder end blot at spille almindelige rækker, og disse muligheder kan man finde information om på Danske Spils hjemmeside, da det netop er Danske Spil, der udbyder Lotto. Man kan vælge sine tal selv eller man kan få salgsmaskinen til tilfældigt at vælge nogle for sig. Når man vælger at få salgsmaskinen til at vælge, kaldes det en lynlotto, og denne måde at spille Lotto på er populær, netop fordi det er nemt at være med, og man ikke behøver at spekulere over, hvilke tal, man skal vælge.

Selvom det i princippet er ligegyldigt, hvilken model man vælger, da vindertallene jo udtrækkes helt tilfældigt, er der dog mange, der synes det er rart selv at vælge sine tal og dermed føle, at man selv har indflydelse på resultatet. Nogle udtænker endda systemer, som de kører efter, når de udfylder deres Lotto kupon, og dette er i virkeligheden noget, der går helt tilbage fra den tid, hvor tips var det eneste spil, man kunne spille, og som mange satte deres lid til.

Hvor meget kan man vinde?

Hvor meget man kan vinde ved at spille Lotto afhænger dels af, hvor mange rigtige man har, og hvor mange andre, der har gættet rigtigt. Den største gevinst opnås, når man har syv rigtige på en række, og her ligger gevinsten typisk mellem seks og 40 millioner kroner, som det som nævnt kan ske, at man skal dele med andre. Uanset hvad, vil der dog være tale om en meget stor gevinst.

Den mindste gevinst opnås ved 4 rigtige, og her er der tale om ca. 50 kroner, så her er der i bedste fald tale om, at det gik op med prisen for kuponen. Her imellem findes der både fem og seks rigtige samt seks rigtige plus tillægstal.

Den til dato største gevinst blev vundet i marts 2008 af en familie på Østerbro i København og var på mere end 35 millioner kroner, hvilket må siges at være jackpot. Det er dog værd at huske på, at det er yderst sjældent, at man vinder den helt store gevinst. Her vil nogen sige, at hvis man ikke spiller, vinder man heller ikke, og det kan der være noget om, men her kan det være værd at sprede sin risiko og ikke satse alle sine penge på spil, men i stedet placere nogle af dem i eksempelvis aktier, guld eller fast ejendom.

Når du taber, vinder andre

Det der er helt unikt ved Danske Spil er, at her er staten bagmanden, og derfor er der ingen, der som sådan skal tjene på Lotto. De penge, der er i overskud, når alt er gjort op, gives til en række af velgørende formål i Danmark som for eksempel støtte til spirende elitesportsudøvere og lokale klubber som landets børn og unge har glæde af. Man kan derfor sige, at de vinder, når du taber.

Recent Comments

No comments to show.
Recent News